Ekologisk tygpåse | Djurisk designmarknad | svart

Typiskt, den här produkten är slutsåld. Men hör gärna av dig till mig om du vill ha en, så kan jag förhoppningsvis fixa fler.

Den här tygpåsen säljs till förmån för Djurens Rätt. All vinst går direkt till deras arbete för alla djurs rättigheter. 

Tillsammans med Linda Ljunggren Norberg (Skaperian) arrangerar jag Djurisk designmarknad – en marknad på Instagram där du kan handla småskalig konst, design och hantverk från 30 olika kreatörer och småföretagare. Alla utställare skänker 10 % av sin vinst från marknadshelgens försäljning till Djurens Rätt. Nästa marknad äger rum den 29–31 oktober. Läs mer här: djuriskdesignmarknad.com.


Tygpåse / tygkasse tillverkad av GOTS-certifierad ekologisk bomull. Påsen har också märkningarna OEKO-TEX och FWF. Läs mer om dessa nedan.

Påsen har långa handtag och screentryck på båda sidor – på framsidan med texten Djur är faktiskt också människor. Nej, kanske inte människor men individer som också borde få ha ett gött liv och på baksidan med Djurisk designmarknads logga, som jag har designat.

Mått: 36x42 cm, med en 8 cm djup bälg i botten.
Färg: svart.


GOTS står för Global Organic Textile Standard och är den högsta garantin ekologisk textil kan få. Certifieringen ställer hårda krav och kontroller för att säkerställa att materialet som används är ekologiskt framställt. Certifikatet omfattar även andra aspekter, såsom arbetsvillkor, kvalitetssäkringssystem och att färgämnen måste uppfylla miljömässiga och toxikologiska kriterier. Läs mer om märkningen här: https://global-standard.org/the-standard.

Märkningen OEKO-TEX/ÖKO-TEX visar att produkten är fri från ohälsosamma kemikalier. Läs mer om märkningen här: https://www.oeko-tex.com/en/our-standards/standard-100-by-oeko-tex.

Fair Wear Foundation (FWF) är en oberoende och ideell organisation som arbetar för att förbättra arbetsförhållandena för klädarbetare. Läs mer om FWF här: https://www.fairwear.org/.