Skötselråd

Smycken

Mina smycken är gjorda för hand i polymerlera och nickelsäkra metalldelar. När man hör ordet lera är det lätt att tänka att det är ett skört material – men inte polymerlera. Det är tvärtom väldigt hållbart, och dessutom fjäderlätt! Smyckena går med andra ord inte sönder om du tappar dom i golvet. Trots det är det viktigt att ta väl hand om sina smycken och följa råden nedan. Jag tar inget ansvar för skador som uppstår pga oförsiktig hantering.

  • Hantera alltid dina smycken med försiktighet.
  • Förvara dina smycken i originalförpackningen eller en mjuk påse för att undvika repor. Förvara alltid smycken separat.
  • Bär inte dina smycken i samband med dusch, bad, solande eller när du tar på dig produkter (t.ex. parfym, hårspray eller lotion), eftersom detta kan skada ytbehandlingen eller orsaka missfärgning.
  • Undvik kontakt med vatten.
  • Håll alltid smycken utom räckhåll för små barn.


Brickor

Mina brickor är tåliga men får ej blötläggas.


Prints

Mina A3-prints levereras hoprullade i tuber. Var försiktig vid hantering av printet då fingeravtryck och liknande lätt fastnar på ytan. För att platta ut printet rekommenderar jag att lägga det i press snarare än att försökta rulla det åt motsatt håll då det kan bli märken i printet. Jag tar inget ansvar för skador som uppstår pga oförsiktig hantering.


Hundhalsband

Mina hundhalsband är knutna för hand i paracord (fallskärmslina), en väldigt slitstark nylonlina. De kan tvättas i 30 grader men kommer att krympa ca 5 % vid första tvätten. Sitter produkten tajt så rekommenderar jag att hålla den borta från vatten (både tvätt och bad), annars finns en risk att den blir för liten. Är den däremot lite stor kan du med fördel tvätta den så krymper den lite och förhoppningsvis passar den lite bättre efteråt. Mer info om mina hundhalsband hittar du på madebymarley.se.